Dijital Turizm Rehberi “Moni Guide” Lansmanı Gerçekleştirildi

Katılım Durumu Seç

Özet

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından ihtisas projeleri kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Canan Tanrısever’in yürütücülüğünde tamamlanan Kastamonu Dijital Rehberi “Moni Guide” lansman toplantısı Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından ihtisas projeleri kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Canan Tanrısever’in yürütücülüğünde tamamlanan Kastamonu Dijital Rehberi “Moni Guide” lansman toplantısı Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Akdağ, Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar, belediye başkanları ile dekanlarımız ve akademik personelimiz iştirak etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, “Moni Guide” programı hakkında, fakültenin faaliyetleri ve devam eden proje ve hedefler hususlarında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Sökmen’den sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Akdağ, tamamlanan dijital uygulamadan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, projenin yürütücüsü Doç. Dr. Canan Tanrısever ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından proje yürütücüsü Doç. Dr. Canan Tanrısever kürsüye gelerek Kastamonu Dijital Rehberi “Moni Guide” hakkında bilgiler verdi.

Tanıtım görselleri ile yaptıkları çalışmadan bahseden Doç. Dr. Tanrısever konuşmalarında Kastamonu’nun turistik unsurlarını nitelikli bilgi birikimi ile dijital ortama aktardıklarını ifade etti.

Kastamonu’nun gelen kişilerin, grupların ve rehberlerin kullanımına yönelik mobil uygulama geliştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Tanrısever, kişinin bulunduğu konuma göre seyahat planı oluşturarak turistlerin seyahatlerini kolaylaştırmak ve turistlere sesli rehberlik hizmeti sunmanın da amaçları arasında olduğunu belirtti.

Projenin içeriklerinden de bahseden Tanrısever; Kastamonu’nun turistik unsurlarının tarihi, kültürel, doğal vb. özelliklerine göre veri tabanlarının bulunduğunu, bunların Gez Moni, Anlat Moni, Gastro Moni, Kal Moni, Efsane Moni, Rehber Sensin ve Bunları Biliyor musunuz isimleriyle uygulamada yer aldığını söyledi.

Konuşmasının sonunda Doç. Dr. Tanrısever, lansman toplantısına katılan misafirlere teşekkürlerini iletti.

Galeri